vineri, 18 aprilie 2008

Sistem pentru GAMING

Zilele trecute am avut marea placere de a ajuta o cunostinta sa isi asambleze un sistem dedicat jocurilor. Partea cea mai grea a fost alegerea componentelor, care in acea zona de pret sunt destul de numeroase si majoritatea excelente calitativ. Asa ca ne-am decis asupra urmatoarelor componente:

1. Placa de baza : MSI P35 Platinum
2. Procesor : Intel E8200 (dual-core)
3. Memorii: A-Data Vitesta 800+ Extreme 2 x 1024MB
4. Hard-disk: Seagate Barracuda 250GB SATA II
5. Placa video: BFG GeForce 8800GT OC2 (frecvente ridicate de producator)
6. Carcasa: Raidmax Sagitta Black
7. Sursa: Raidmax RMX-RX520BK 520W


DVD-/+RW il avea deja, asa ca nu avea rost sa fie inlocuit fiind unul bun, la fel si mouse-ul si cu tastatura. Fata de versiunea normala, placa video are frecventele ridicate la 675MHz pentru procesorul grafic si 1950MHz pentru memorii. Un salt nu foarte mare dar suficient pentru obtinerea unor rezultate excelente.
Este de prisos sa mai spun ca s-a comportat excelent. Este un sistem pe care il recomand oricui isi doreste un sistem de acest gen, mai ales ca costul de achizitie nu este unul foarte ridicat: 2300ron. Poate multora li se va parea mare, dar raportat la performantele pe care le ofera este un pret decent, oferind un raport pret/performanta excelent. Voi pune pune si niste poze cu rezultatele obtinute, testele fiind facute pe fuga si pastrand toate setarile standard. In cazul unui overclock rezultatele vor creste si ele cu cateva procente bune.

2 comentarii:

Alex-IT spunea...

Acum ca a intrat APEVIA in romania asi chimba carcasa cu APEVIA X-Cruiser-Black.
O poti gasi aici http://blog.pcglobal.ro/2008/04/18/exclusiv-apevia-in-romania/

Unknown spunea...

Iti zic eu ca e cel mai tare sistem pe care l-am avut pana acum. Ruleaza Crysis cu toate la maxim (16x Antialiasing). Nu stiu cum as fi putut sa obtin calculatorul asta fara ajutorul lui Andrei. Merci mult inca o data!
E o vorba: "Mare om, mare caracter" ;) Se aplica si lui.