sâmbătă, 31 mai 2008

ASUS si MSI - placi de baza cu chipset P45

ASUS si MSI, doi dintre cei mai apreciati producatori de placi de baza au lansat de curand o noua serie de modele bazate pe noul chipset al celor de la Intel si anume P45. Astfel, Asus a lansat seria P5Q, care este formata din nu mai putin de sase modele si anume: P5Q3 Deluxe/WiFiAP, P5Q Deluxe, P5Q Premium, P5Q-E, P5QC si P5Q PRO. O serie impresionanta pe care Asus o prezinta inca de la lansare, ceea ce arata forta acestui producator. Memoriile DDR2 vor fi in continuare favorite, exceptie facand P5Q3 Deluxe/WiFiAP care va utiliza memorii DDR3 si P5QC care va fi un model hibrid si care va utiliza atat memorii DDR2 cat si memorii DDR3 fiind dotata cu sloturi pentru ambele modele de memorii. FSB -ul suportat de aceste modele incepe de la 800MHz si continua cu 1066MHz, 1333MHz cu un varf de 1600MHz.
Cei de la MSI au prezentat deocamdata un singur model si anume P45 Platinum. Cu un sistem de racire Circu-Pipe imbunatatit (Circu-Pipe 2) acest model se prezinta cu suport pentru memorii DDR2 ce pot atinge o cantitate maxima de 16GB si o frecventa de 1200MHz, cu un FSB de maxim 2000MHz si cu o noua tehnologie intitulata DrMOS ce asigura un consum redus de energie, o eficienta mai mare si posibilitati de overclock mult imbunatatite.
Fiind un chipset nou este de asteptat ca la inceput sa nu existe mari diferente P45 si vechiul P35. Probabil ca odata cu maturizarea driver-elor noul chipset isi va arata adevarata forta. Ramane sa asteptam aparitia lor in ofertele furnizorilor si aparitia primelor review-uri adevarate.

Niciun comentariu: