duminică, 14 martie 2010
Asus G51J
Desi sunt multe notebook-uri performante, modelul G51J mi-a atras in mod deosebit atentia. Si nu pentru ca este Asus, desi doar numele ne-ar duce cu gandul la un produs deosebit. Nu. Ceea ce atrage in mod deosebit sunt specificatiile sale si implicit performantele pe care le ofera.
Din punct de vedere al design-ului, nu iesie din tiparele obisnuite ale unui notebook. Culoarea neagra ii confera eleganta si in acelasi timp ramane culoarea cea mai raspandita printre notebook-uri mai ales datorita faptului ca murdaria nu se cunoaste asa usor. Insa pentru pretentiile la care se ridica acest notebook ar fi meritat mai multa personalizare. Cel putin in interior. Pentru ca la exterior intalnim un desen interesant, de culoare albastra, care demonstreaza ca acest model intra in categoria Republic of Gamers. Iar luminile de culoare albastra de pe capac si din lateralul notebook-ului ii confera un aer deosebit. Putin mai deosebit la G51J este faptul ca, desi are un display de 15.6", avem o tastatura completa, inclusiv tastele numerice.
Insa adevarata atractie o gasim in interior. Procesorul este Intel Core i7-720M si lucreaza la o frecventa de 1600MH, insa cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost acesta poate rula la o frecventa de 2800MHz. Acesta vine montat pe o placa de baza cu chipset Intel PM55 Express. Memoria, de tip DDR3, are 4096MB si sunt utilizate doua module a cate 2048MB fiecare ce lucreaza la 1066MHz. Grafica integrata este furnizata de nVidia, modelul utilizat fiind GTX 260M, cu 1024MB memorie dedicata, ceea ce inseamna ca placa video nu se foloseste si de memoria notebook-ului. Pentru stocare, avem posibilitatea (optional) de a utiliza doua hard-disk-uri a cate 500GB fiecare. Deci un total de 1TB. O cantitate impresionanta, suficienta pentru oricare utilizator (desi mereu se va gasi cineva care sa vrea mai mult). Singura dotare care mai merita mentionata este unitatea optica care este de tip Blu-ray Combo, ceea ce inseamna ca doar citeste discuri Blu-ray nu le si scrie. In rest, citeste si scrie atat CD-uri cat si DVD-uri.
Celelalte specificatii le voi trece rapid in revista, nu pentru ca nu ar fi importante insa sunt destul de comune printre notebook-uri: cititor de carduri 8 in 1, wireless 802.11 b / g / n, difuzoare Altec Lansing iar placa de sunet este Creative Audigy HD 3D Gaming Audio. Dimensiunile sunt 375 x 265 x 34.3 ~ 40.6 mm iar greutatea este de 3.30kg, asta cu o baterie cu sase celule (desi el ine standard cu o baterie cu noua celule) si un singur hard-disk.
In concluzie, un notebook deosebit din toate punctele de vedere. Daca la capitolul design nu straluceste, exceptie facand design-ul de pe exteriorul display-ului si luminile albastre, in schimb din punctul de vedere al specificatiilor poate inlocui cu succes (sa spunem) un sistem desktop obisnuit. Nu conteaza pretul (la data aparitiei sarea de 1000 de euro), pentru ca oricum un astfel de notebook nu si-l permite oricine. Insa cert e ca la aceiasi bani se poate configura un sistem desktop mai puternic. Avantajul de necontestat al notebook-urilor ramane mobilitatea. Dar cat te poate tine o baterie daca incepi sa te joci Race Grid, de exemplu? Si asa revenim la o dilema pe care o voi dezbate intr-un articol viitor: autonomie si mobilitate sau performanta? Pentru ca aceste caracteristici vor fi foarte greu de imbinat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu