sâmbătă, 13 martie 2010

MSI GE700


   MSI, unul dintre cei mai renumiti producatori de componente dar si de notebook-uri, anunta un nou model destinat performantei, GE700. Desi se remarca prin specificatiile deosebite, nu acelasi lucru se poate spune si despre design-ul exterior. Spre deosebire de modelele GX640 si GX740, destinate gaming-ului, acesta are un design clasic, poate prea clasic fata de ceea ce ofera. Desi si acesta este la randul sau destinat gaming-ului. Parerea mea strict personala este ca cei de la MSI ar fi trebuit sa personalizeze putin mai mult acest nou model. Insa se presupune ca ei stiu mai bine ce fac, asa ca sa vedem cam ce stie acest laptop.
   La prima vedere, se remarca display-ul mare, de 17". Calitatea imaginii este deosebita, la aceasta contribuind si grafica integrata furnizata de ATi si anume Radeon Mobility HD5730 ce beneficiaza de 1024MB DDR3 memorie video. E adevarat, este de tip discreet, dar face fata cu brio solicitarilor la care este supusa. Desi este catalogat drept "pentru gaming", sunt curios la ce jocuri va face fata HD5730 desi ofera suport pentru DirectX 11.  Procesorul este Intel Core i5 (detalii puteti gasi aici, din pacate MSI nespecificand care model de procesor va dota acest laptop), memoria suportata, de tip DDR3, poate rula la maximum 1066MHz si se poate utiliza pana la 4GB de memorie pe doua sloturi SODIMM. Hard-disk-ul de 2.5" poate avea capacitati cuprinse intre 250GB, 320GB si 500GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor de notebook.
  Ceea ce imi mai place la acest notebook este acel touch-style pentru hotkeys, un gadget interesant si extrem de usor de folosit si mai ales posibilitatea de a utiliza (optional, bineinteles) doua hard-disk-uri. Ceea ce pentru cei care au obiceiul sa stocheze multe date este o adevarata gura de oxigen. In concluzie, un model foarte interesant, cu un design desi simplu si care nu iese in evidenta se remarca prin specificatiile si performantele sale.

Niciun comentariu: