miercuri, 26 martie 2008

Hard-disk SSD pentru notebook.

Desi este o firma putin cunoscuta la noi, SuperTalent, o firma cu sediul in San Jose, California, vrea sa demonstreze ca este totusi o companie care produce componente de calitate, cele 160 de patente in tehnologia memoriilor flash si dram, implicarea ca membru activ in asociatia responsabila cu standardele memoriilor JEDEC si in asociatia responsabila cu standardele memoriilor flash NAND, ONFi, venind ca dovada a valorii acestei companii.
Zilele trecute, SuperTalent a anuntat ca in curand va lansa pe piata un hard-disk SSD destinat notebook-urilor. Cu o capacitate de 256GB, acest nou tip de hard-disk are o performanta mult mai buna decit cele clasice, in special datorita faptului ca nu are componente in miscare, iar in constructie sunt folosite cipuri de memorie flash, principiul de functionare fiind asemanator cu cel al stick-urilor sau cardurilor de memorie.
Din informatiile scapate de producator, acest SSD va avea aproximativ aceleasi dimensiuni cu ale unui hard-disk normal de notebok, o viteza de scriere de 50MB/s, o viteza de citire secventiala de 65MB/s si un timp de acces incredibil de 0.1 milisecunde. Dar pretul ne face sa zburam cu gandul la o masina : 5950 $.

Niciun comentariu: