vineri, 28 martie 2008

WesternDigital : 640GB pe doua platane !!

Daca zilele trecute am vorbit de cel mai rapid hard-disk de 1TB, Samsung SpinPoint F1, iata ca raspunsul din partea concurentei nu s-a lasat asteptat, cei de la WesternDigital dezvaluind un hard-disk de 640GB (noutate aflata via sorin).
Desi capacitatea de stocare este una oarecum neobisnuita, noutatea cea mai mare vine din faptul ca aceasta capacitate este impartita pe doar doua platane, a cate 320GB fiecare. O capacitate uriasa, pentru un singur platan, care aproape o egaleaza pe a celor de la Samsung, care are 334GB pe un singur platan.
Normal, acesta a fost imediat comparat cu Samsung F1, cu capacitatea de 750GB. Si in afara de Windows Defender si Media Center unde Samsung a avut rezultate excelente, WesternDigital a triumfat categoric, in ciuda faptului ca are doar 16MB spre deosebire de Samsung care are 32MB. Iar din punct de vedere al zgomotului, WesternDigital SE16 640GB este extrem de silentios.
In rest, specificatii tehnice specifice unor hard-disk-uri SATA2, cu un transfer maxim de 300Mb/s (transfer ce se realizeaza foarte greu si in rafale, pe perioade scurte de timp), cu un zgomot ce variaza intre 25 si 29dB. Chiar daca cei de la WesternDigital nu au dezvaluit mai multe specificatii, voi incerca sa aflu mai mult despre acest nou model si voi reveni cu detalii.

Niciun comentariu: