vineri, 28 martie 2008

Noctua NH-U12P : cooler de exceptie.

Cunoscuti in intreaga lume pentru produsele de exceptie, cei de la Noctua au mai lansat inca unul la fel de bun : NH-U12P. Un cooler dedicat atat procesoarelor Intel cat si celor AMD, acesta are in pachetul de livrare (in cazul in care il cumparati retail) un ventilator NH-U12F recunoscut pentru silentiozitatea sa, iar optional mai poate fi atasat inca unul.
Acest cooler este compatibil cu toate tipurile de socket-uri existente pe piata, venind cu adaptoare pentru orice model, iar la cerere poate veni chiar si cu adaptoare pentru Intel Xeon si AMD socket F. Fiind oferit doar cu un ventilator, nu inseamna ca nu face fata. Din contra, are rezultate excelente. Dar pentru cei pasionati de overclocking este recomandata instalarea celui de al doilea ventilator, nu pantru ca nu ar face fata dar o racire mai buna nu strica niciodata. Constructia acestui cooler este clasica, cu baza si heat-pipe-uri din cupru si lamele de aluminiu toate nichelate, o constructie clasica si in acelasi tip eficienta, asa cum stim cupru fiind mai bun conducator dar aluminiul disipa mai bine. Ca nivel de zgomot, acesta variaza intre 12.6 si 19.8 dB, la o turatie ce variaza la randul ei intre 900 si 1300 rpm. Normal, in overclocking nivelul de zgomot va creste, mai ales daca sunt instalate doua ventilatoare. Ca dimensiuni, acesta are 95 X 126 X 158 mm, o dimensiune destul de generoasa, iar ca greutate are 600g, 770 cu ventilatorul montat.
Ca performante, nu este nevoie decat de un singur exemplu : procesorul Intel X6800, un procesor ce functioneaza cu o frecventa de 2933MHz, cu un cooler stock sta la 31 de grade in idle si la 50 de grade in full-load. Spre comparatie, cu cooler-ul Noctua NH-U12P in idle sta la 21 de grade iar in full-load la 32 de grade. O diferenta de cel putin 10 grade. Impresionant.

Niciun comentariu: